Grupa Smerfy

Jadłospis na tydzień 16.05.2016 - 22.05.2016

Poniedziałek - 16.05.2016

Śniadanie: chleb, masło, szynka, pomidor, szczypiorek, kawa Inka słodzone miodem, jabłko.

Obiad: Zupa neapolitańska z mięsem i serem żółtym, warzywa, pietruszka zielona. Placki ziemniaczane z twarogiem i szczypiorkiem. Napar owocowy.

Podwieczorek: danonki
Alergeny: gluten, masło, ser, jajka, śmietana, seler.

Wtorek - 17.05.2016

Śniadanie: chleb, masło, miód wielokwiatowy. Zupa mleczna z makaronem razowym.

Obiad: zupa pomidorowa z tartym ciastem, warzywami, zieloną pietruszką. Zrazy w sosie pieczarkowym z kaszą mazurską, surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem. Napar jabłkowo – malinowy.

Podwieczorek: banany
Alergeny: gluten, masło, mleko, jajka, śmietana, seler.

Środa - 18.05.2016

Śniadanie: chleb, masło, ryba wędzona, herbata owocowa, jabłko.

Obiad: zupa jarzynowa na rosole, zielona pietruszka. Ryż z truskawkami i bitą śmietaną słodzony miodem. Napar owocowo – jabłkowy.

Podwieczorek: pomarańcza
Alergeny: gluten, masło, ryba, śmietana, seler.

Czwartek - 19.05.2016

Śniadanie: chleb, masło, jajko, pomidor, szczypiorek, kakao z miodem.

Obiad: zupa krem kminkowa z kluseczkami na rosole z warzywami. Gulasz z szynki, ziemniaki, surówka z buraków i jabłek. Napar owocowo - miętowy

Podwieczorek: gruszka
Alergeny: gluten, jajka, masło, mleko, śmietana, seler.

Piątek - 20.05.2016

Śniadanie: chleb graham, masło, ser żółty, rzodkiewka, kawa Inka z miodem.

Obiad: zupa fasolowa z kiełbasą i warzywami, pietruszka zielona. Kluski z białym serem i masłem. Napar owocowy

Podwieczorek: gofry z dżemem
Alergeny: gluten, masło, ser, mleko, seler.