Poniedziałek - 16.05.2016 |
---|
Śniadanie: chleb, masło, szynka, pomidor, szczypiorek, kawa Inka słodzone miodem, jabłko.
Obiad: Zupa neapolitańska z mięsem i serem żółtym, warzywa, pietruszka zielona. Placki ziemniaczane z twarogiem i szczypiorkiem. Napar owocowy. Podwieczorek: danonki Alergeny: gluten, masło, ser, jajka, śmietana, seler. |
Wtorek - 17.05.2016 |
---|
Śniadanie: chleb, masło, miód wielokwiatowy. Zupa mleczna z makaronem razowym.
Obiad: zupa pomidorowa z tartym ciastem, warzywami, zieloną pietruszką. Zrazy w sosie pieczarkowym z kaszą mazurską, surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem. Napar jabłkowo – malinowy. Podwieczorek: banany Alergeny: gluten, masło, mleko, jajka, śmietana, seler. |
Środa - 18.05.2016 |
---|
Śniadanie: chleb, masło, ryba wędzona, herbata owocowa, jabłko.
Obiad: zupa jarzynowa na rosole, zielona pietruszka. Ryż z truskawkami i bitą śmietaną słodzony miodem. Napar owocowo – jabłkowy. Podwieczorek: pomarańcza Alergeny: gluten, masło, ryba, śmietana, seler. |
Czwartek - 19.05.2016 |
---|
Śniadanie: chleb, masło, jajko, pomidor, szczypiorek, kakao z miodem.
Obiad: zupa krem kminkowa z kluseczkami na rosole z warzywami. Gulasz z szynki, ziemniaki, surówka z buraków i jabłek. Napar owocowo - miętowy Podwieczorek: gruszka Alergeny: gluten, jajka, masło, mleko, śmietana, seler. |
Piątek - 20.05.2016 |
---|
Śniadanie: chleb graham, masło, ser żółty, rzodkiewka, kawa Inka z miodem.
Obiad: zupa fasolowa z kiełbasą i warzywami, pietruszka zielona. Kluski z białym serem i masłem. Napar owocowy Podwieczorek: gofry z dżemem Alergeny: gluten, masło, ser, mleko, seler. |