Poniedziałek - 23.05.2016 |
---|
Śniadanie: chleb, masło, szynka parzona, ogórek świeży, szczypiorek, kawa zbożowa słodzona miodem, marchewka. Obiad: Zupa chłopska z kaszą, jajkiem, mięsem i warzywami, zielona pietruszka. Kopytka z twarogiem i masłem. Napar owocowy. Podwieczorek: danonki Alergeny: gluten, mleko, ser, jajka, seler, śmietana. |
Wtorek - 24.05.2016 |
---|
Śniadanie: chleb, masło, dżem brzoskwiniowy słodzony sokiem jabłkowym, zupa mleczna z kaszą kukurydzianą. Obiad: krupnik zabielany na rosole z warzywami, koperkiem. Kotlet mielony, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z marchewką. Napar jabłkowy Podwieczorek: banany Alergeny: gluten, masło, mleko, jajka, śmietana. |
Środa - 25.05.2016 |
---|
Śniadanie: chleb, masło, wędlina, pomidor, szczypiorek, kakao z miodem.
Obiad: zupa kalafiorowa z ziemniakami i warzywami, pietruszka zieloną. Łazanki z młodą kapustą i mięsem. Napar owocowy. Podwieczorek: gruszka Alergeny: gluten, masło, mleko, seler, śmietana. |
Piątek - 27.05.2016 |
---|
Śniadanie: chleb, masło, pasta rybna z twarogu i ryby, bawarka, jabłko. Obiad: barszcz ukraiński z buraków z mięsem i warzywami. Ryż zapiekany z jabłkami, słodzony cukrem trzcinowym. Napar jabłkowo – malinowy. Podwieczorek: wafle ryżowe z pestkami dyni. Alergeny: gluten, masło, mleko, ryba, ser, seler, śmietana. |