Wtorek - 31.05.2016 |
---|
Śniadanie: kanapka z masłem i pasztetem drobiowym, ogórek świeży, herbata malinowa słodzona miodem, jabłko.
Obiad: rosół z makaronem z warzywami i zieloną pietruszką. Kurczak w jarzynach, ziemniaki, marchewką z chrzanem. Napar owocowy. Podwieczorek: ciastka z żurawiną Alergeny: gluten, masło, śmietana, seler. |
Środa - 01.06.2016 |
---|
Śniadanie: chleb, masło, ser żółty, sałata zielona, kakao z miodem.
Obiad: zupa grysikowa na rosole z warzywami. Ryba duszona w sosie szpinakowo – jarzynowym z ziemniakami. Napar jabłkowo - miętowy Podwieczorek: gruszka Alergeny: gluten, mleko, masło, ryba, seler |
Czwartek - 02.06.2016 |
---|
Śniadanie: chleb, masło, miód wielokwiatowy, zupa mleczna z kasza jaglaną, jabłko.
Obiad: zupa pomidorowa z warzywami i tartym ciastem, pietruszka zielona. Pieczeń rzymska, ziemniaki, sałata wiosenna z ogórkiem i pomidorów. Napar jabłkowy Podwieczorek: banan Alergeny: gluten, mleko, masło, śmietana, seler, jajka. |
Piątek - 03.06.2016 |
---|
Śniadanie: chleb graham, jajko, pomidor, szczypiorek, bawarka z miodem
Obiad: zupa pieczarkowa z ziemniakami, warzywami, pietruszka zielna. Kluski z serem białym. Napar owocowy. Podwieczorek: proziaki z dżemem truskawkowym, mandarynka. Alergeny: gluten, masło, mleko, ser, śmietana, seler, jajko. |