Poniedziałek - 06.06.2016 |
---|
Śniadanie: chleb, masło, szynkagotowana, pomidor, kawa Inka słodzona miodem. Obiad: zupa jarzynowa na mięsie, zielona pietruszka. Ryż z truskawkami i bitą śmietaną, słodzony cukrem trzcinowym. Napar owocowo – jabłkowy. Podwieczorek: Danonki Alergeny: gluten, masło, śmietana, mleko, seler. |
Wtorek - 07.06.2016 |
---|
Śniadanie: chleb, masło, dżem brzoskwiniowy słodzony sokiem jabłkowym, zupa mleczna z makaronem razowym. Obiad: zupa krem selerowa z grzankami i warzywami na rosole. Rumsztyk z cebulką, ziemniaki, sałata zielona z jajkiem. Napar owocowy Podwieczorek: pomarańcza Alergeny: gluten, masło, śmietana, jajka, seler, mleko. |
Środa - 08.06.2016 |
---|
Śniadanie: chleb mieszany, wędlina, ogórek świeży, kakao słodzone miodem. Obiad: kapuśniak z młodej kapusty na kiełbasie z warzywami. Pierogi ruskie z masłem. Napar jabłkowo - owocowy Podwieczorek: banan Alergeny: gluten, mleko, masło, ser, jajka, seler. |
Czwartek - 09.06.2016 |
---|
Śniadanie: chleb, masło, ser żółty wędzony, sałata zielona, kawa Inka z miodem. Obiad: barszcz czerwony z ziemniakami i warzywami. Makaron z sosem mięsno – warzywnym. Napar owocowo – malinowy. Podwieczorek: gruszka Alergeny: gluten, mleko, masło, śmietana, seler. |
Piątek - 10.06.2016 |
---|
Śniadanie: chleb graham, makrela w sosie pomidorowym, herbata owocowa z cytryną. Obiad: zupa grochowa z mięsem i warzywami. Kluski z serem białym. Napar jabłkowo – malinowy. Podwieczorek: gofry z dżemem wiśniowym Alergeny: gluten, masło, ser, śmietana, ryba,seler, |