Poniedziałek - 09.05.2016 |
---|
Śniadanie: chleb, masło, szynka gotowana, pomidor, kakao słodzone miodem, jabłko
Obiad: Żurek naturalny z kiełbasą, jajkiem, chlebem i warzywami. Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem z cukrem trzcinowym. Napar owocowy Podwieczorek: danonki Alergeny: gluten, mleko, masło, śmietana, seler, jajka. |
Wtorek - 10.05.2016 |
---|
Śniadanie: chleb, masło, ser żółty wędzony, rzodkiewka, mleko, jabłka.
Obiad: zupa grysikowa na rosole z warzywami. Kotlet panierowany, ziemniaki, ogórek kwaszony. Napar jabłkowy. Podwieczorek: pomarańcza Alergeny: gluten, mleko, masło, seler, jajka. |
Środa - 11.05.2016 |
---|
Śniadanie: chleb graham, masło, makrela wędzona, herbata z cytryną słodzona miodem.
Obiad: kapuśniak z kiełbasą i warzywami. Pierogi leniwe z sera białego z masłem, jabłka. Napar jabłko - mięta Podwieczorek: banany Alergeny: gluten, masło, ryba, jajka, ser, seler. |
Czwartek - 12.05.2016 |
---|
Śniadanie: chleb, masło, dżem truskawkowy, kasz jaglana na mleku.
Obiad: zupa krem z selera na rosole z grzankami. Makaron z sosem mięsno – warzywnym. Napar owocowo – jabłkowy Podwieczorek: gruszka Alergeny: gluten, masło, mleko, seler, śmietana. |
Piątek - 13.05.2016 |
---|
Śniadanie: chleb, masło, pasta karotenowa z twarogu i marchewki, bawarka
Obiad: zupa ogórkowa z ryżem i warzywami. Ryba duszona w sosie śmietanowo- szpinakowym z ziemniakami. Napar jabłkowo - malinowy Podwieczorek: gofry z dżemem brzoskwiniowym. Alergeny: gluten, masło, mleko, ryba, seler, śmietana. |