Jadłospis na tydzień 13.06.2016 - 19.06.2016

Poniedziałek - 13.06.2016


Śniadanie: chleb, masło, szynka wędzona, ogórek świeży, szczypiorek, kakao z miodem.

Obiad: żurek naturalny z jajkiem, kiełbasą, chlebem i warzywami. Racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym.
Napar jabłkowo- owocowy.

Podwieczorek: Danonki

Alergeny: gluten, masło, mleko, jajka, śmietana, seler.

Wtorek - 14.06.2016


Śniadanie: chleb, masło, miód wielokwiatowy, zupa mleczna z lanym ciastem.

Obiad: zupa ryżowa na rosole z warzywami i koperkiem. Gulasz z szynki, ziemniaki, sałata zieloną ze szczypiorkiem. Napar owocowo - jabłkowy

Podwieczorek: nektarynki

Alergeny: gluten, masło, mleko, seler, śmietana.

Środa - 15.06.2016


Śniadanie: chleb mieszany, masło, szynka drobiowa, herbata owocowa z cytryną, marchewka.

Obiad: zupa pieczarkowa z kaszą mazurską i warzywami. Pierogi leniwe z sera białego z masłem. Napar owocowy

Podwieczorek: pomarańcza

Alergeny: gluten, masło, śmietana, seler, ser.

Czwartek - 16.06.2016


Śniadanie: kanapka z chleba razowego z pasztetem i rzodkiewką , kawa Inka z miodem.

Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami i warzywami. Pulpety w sosie pomidorowym z ryżem , jabłko. Napar jabłkowo – miętowy.

Podwieczorek: gruszka

Alergeny: gluten, masło, mleko, jajko, śmietana, seler.

Piątek - 17.06.2016


Śniadanie: chleb, masło, ser biały, szczypiorek, pomidor, bawarka

Obiad: zupa grysikowa na rosole z warzywami. Mintaj w panierce, ziemniaki, surówka z kapusty kwaszonej z jabłkiem. Napar owocowo – jabłkowy.

Podwieczorek: proziaki z dżemem truskawkowym

Alergeny: gluten, masło, ser, śmietana, ryba, jajka, seler.