Poniedziałek - 20.06.2016 |
---|
Śniadanie: chleb, masło, szynka gotowana, ogórek świeży, kakao na mleku słodzone miodem. Obiad: zupa jarzynowa z ziemniakami, zabielana śmietaną, zielona pietruszka. Łazanki z młodą kapustą i mięsem drobiowym. Napar owocowy. Podwieczorek: Danonki Alergeny: gluten, masło, mleko, śmietana, seler. |
Wtorek - 21.06.2016 |
---|
Śniadanie: chleb, masło, ser żółty, rzodkiewka, szczypiorek, mleko. Obiad: krupnik z warzywami na rosole, zielona pietruszka, zbielany śmietaną. Potrawka z kurczaka warzywami, ziemniaki, sałatka wiosenna z pomidorami i ogórkami. Napar owocowo - jabłkowy Podwieczorek: brzoskwinie, chrupki kukurydziane Alergeny: gluten, masło, śmietana, mleko. |
Środa - 22.06.2016 |
---|
Śniadanie: chleb mieszany (graham pszenny), szynka wędzona, pomidor, kawa Inka na mleku z miodem. Obiad: zupa krem z zielonego groszku z grzankami i warzywami, zabielana śmietaną, zielona pietruszka. Ryż z truskawkami i bitą śmietaną słodzone cukrem trzcinowym. Napar owocowo – malinowy. Podwieczorek: banan Alergeny: gluten, masło, mleko, śmietana, seler. |
Czwartek - 23.06.2016 |
---|
Śniadanie: chleb, masło, dżem z czarnej porzeczki słodzony sokiem jabłkowym, zupa mleczna z kaszą kukurydzianą. Obiad: zupa pomidorowa z tartym ciastem, warzywami, zabielana śmietaną, zielona pietruszką. Pieczeń rzymska, ziemniaki, ogórek kwaszony. Napar owocowy. Podwieczorek: pomarańcza Alergeny: gluten, masło, mleko, śmietana, jajka, seler. |
Piątek - 24.06.2016 |
---|
Śniadanie: chleb graham, masło, makrela w sosie pomidorowym, herbata owocowa. Obiad: barszcz czerwony z ziemniakami i warzywami zabielany śmietaną, koperek. Kluski z serem białym. Napar malinowo - owocowy Podwieczorek: ciasteczka owsiane z żurawiną. Alergeny: gluten, masło, śmietana, ryba, ser. |