Grupa Smerfy

Jadłospis na tydzień 20.06.2016 - 26.06.2016

Poniedziałek - 20.06.2016


Śniadanie: chleb, masło, szynka gotowana, ogórek świeży, kakao na mleku słodzone miodem.

Obiad: zupa jarzynowa z ziemniakami, zabielana śmietaną, zielona pietruszka. Łazanki z młodą kapustą i mięsem drobiowym. Napar owocowy.

Podwieczorek: Danonki

Alergeny: gluten, masło, mleko, śmietana, seler.

Wtorek - 21.06.2016


Śniadanie: chleb, masło, ser żółty, rzodkiewka, szczypiorek, mleko.

Obiad: krupnik z warzywami na rosole, zielona pietruszka, zbielany śmietaną. Potrawka z kurczaka warzywami, ziemniaki, sałatka wiosenna z pomidorami i ogórkami. Napar owocowo - jabłkowy

Podwieczorek: brzoskwinie, chrupki kukurydziane

Alergeny: gluten, masło, śmietana, mleko.

Środa - 22.06.2016


Śniadanie: chleb mieszany (graham pszenny), szynka wędzona, pomidor, kawa Inka na mleku z miodem.

Obiad: zupa krem z zielonego groszku z grzankami i warzywami, zabielana śmietaną, zielona pietruszka. Ryż z truskawkami i bitą śmietaną słodzone cukrem trzcinowym. Napar owocowo – malinowy.

Podwieczorek: banan

Alergeny: gluten, masło, mleko, śmietana, seler.

Czwartek - 23.06.2016


Śniadanie: chleb, masło, dżem z czarnej porzeczki słodzony sokiem jabłkowym, zupa mleczna z kaszą kukurydzianą.

Obiad: zupa pomidorowa z tartym ciastem, warzywami, zabielana śmietaną, zielona pietruszką. Pieczeń rzymska, ziemniaki, ogórek kwaszony. Napar owocowy.

Podwieczorek: pomarańcza

Alergeny: gluten, masło, mleko, śmietana, jajka, seler.

Piątek - 24.06.2016


Śniadanie: chleb graham, masło, makrela w sosie pomidorowym, herbata owocowa.

Obiad: barszcz czerwony z ziemniakami i warzywami zabielany śmietaną, koperek. Kluski z serem białym. Napar malinowo - owocowy

Podwieczorek: ciasteczka owsiane z żurawiną.

Alergeny: gluten, masło, śmietana, ryba, ser.