Poniedziałek - 13.06.2016 |
---|
Śniadanie: chleb, masło, szynka wędzona, ogórek świeży, szczypiorek, kakao z miodem. Obiad: żurek naturalny z jajkiem, kiełbasą, chlebem i warzywami. Racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym. Napar jabłkowo- owocowy. Podwieczorek: Danonki Alergeny: gluten, masło, mleko, jajka, śmietana, seler. |
Wtorek - 14.06.2016 |
---|
Śniadanie: chleb, masło, miód wielokwiatowy, zupa mleczna z lanym ciastem. Obiad: zupa ryżowa na rosole z warzywami i koperkiem. Gulasz z szynki, ziemniaki, sałata zieloną ze szczypiorkiem. Napar owocowo - jabłkowy Podwieczorek: nektarynki Alergeny: gluten, masło, mleko, seler, śmietana. |
Środa - 15.06.2016 |
---|
Śniadanie: chleb mieszany, masło, szynka drobiowa, herbata owocowa z cytryną, marchewka. Obiad: zupa pieczarkowa z kaszą mazurską i warzywami. Pierogi leniwe z sera białego z masłem. Napar owocowy Podwieczorek: pomarańcza Alergeny: gluten, masło, śmietana, seler, ser. |
Czwartek - 16.06.2016 |
---|
Śniadanie: kanapka z chleba razowego z pasztetem i rzodkiewką , kawa Inka z miodem. Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami i warzywami. Pulpety w sosie pomidorowym z ryżem , jabłko. Napar jabłkowo – miętowy. Podwieczorek: gruszka Alergeny: gluten, masło, mleko, jajko, śmietana, seler. |
Piątek - 17.06.2016 |
---|
Śniadanie: chleb, masło, ser biały, szczypiorek, pomidor, bawarka Obiad: zupa grysikowa na rosole z warzywami. Mintaj w panierce, ziemniaki, surówka z kapusty kwaszonej z jabłkiem. Napar owocowo – jabłkowy. Podwieczorek: proziaki z dżemem truskawkowym Alergeny: gluten, masło, ser, śmietana, ryba, jajka, seler. |