Jadłospis na tydzień 09.05.2016 - 15.05.2016

Poniedziałek - 09.05.2016

Śniadanie: chleb, masło, szynka gotowana, pomidor, kakao słodzone miodem, jabłko

Obiad: Żurek naturalny z kiełbasą, jajkiem, chlebem i warzywami.
Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem z cukrem trzcinowym.
Napar owocowy

Podwieczorek: danonki
Alergeny: gluten, mleko, masło, śmietana, seler, jajka.

Wtorek - 10.05.2016

Śniadanie: chleb, masło, ser żółty wędzony, rzodkiewka, mleko, jabłka.

Obiad: zupa grysikowa na rosole z warzywami.
Kotlet panierowany, ziemniaki, ogórek kwaszony.
Napar jabłkowy.

Podwieczorek: pomarańcza
Alergeny: gluten, mleko, masło, seler, jajka.

Środa - 11.05.2016

Śniadanie: chleb graham, masło, makrela wędzona, herbata z cytryną słodzona miodem.

Obiad: kapuśniak z kiełbasą i warzywami.
Pierogi leniwe z sera białego z masłem, jabłka.
Napar jabłko - mięta

Podwieczorek: banany
Alergeny: gluten, masło, ryba, jajka, ser, seler.

Czwartek - 12.05.2016

Śniadanie: chleb, masło, dżem truskawkowy, kasz jaglana na mleku.

Obiad: zupa krem z selera na rosole z grzankami. Makaron z sosem mięsno – warzywnym.
Napar owocowo – jabłkowy

Podwieczorek: gruszka
Alergeny: gluten, masło, mleko, seler, śmietana.

Piątek - 13.05.2016

Śniadanie: chleb, masło, pasta karotenowa z twarogu i marchewki, bawarka

Obiad: zupa ogórkowa z ryżem i warzywami.
Ryba duszona w sosie śmietanowo- szpinakowym
z ziemniakami.
Napar jabłkowo - malinowy

Podwieczorek: gofry z dżemem brzoskwiniowym.
Alergeny: gluten, masło, mleko, ryba, seler, śmietana.