Grupa Smerfy

Jadłospis na tydzień 06.06.2016 - 12.06.2016

Poniedziałek - 06.06.2016


Śniadanie: chleb, masło, szynkagotowana, pomidor, kawa Inka słodzona miodem.

Obiad: zupa jarzynowa na mięsie, zielona pietruszka.
Ryż z truskawkami i bitą śmietaną, słodzony cukrem trzcinowym. Napar owocowo – jabłkowy.

Podwieczorek: Danonki

Alergeny: gluten, masło, śmietana, mleko, seler.

Wtorek - 07.06.2016


Śniadanie: chleb, masło, dżem brzoskwiniowy słodzony sokiem jabłkowym, zupa mleczna z makaronem razowym.

Obiad: zupa krem selerowa z grzankami i warzywami na rosole. Rumsztyk z cebulką, ziemniaki,
sałata zielona z jajkiem. Napar owocowy

Podwieczorek: pomarańcza

Alergeny: gluten, masło, śmietana, jajka, seler, mleko.

Środa - 08.06.2016


Śniadanie: chleb mieszany, wędlina, ogórek świeży,
kakao słodzone miodem.

Obiad: kapuśniak z młodej kapusty na kiełbasie z warzywami. Pierogi ruskie z masłem.
Napar jabłkowo - owocowy

Podwieczorek: banan

Alergeny: gluten, mleko, masło, ser, jajka, seler.

Czwartek - 09.06.2016


Śniadanie: chleb, masło, ser żółty wędzony, sałata zielona, kawa Inka z miodem.

Obiad: barszcz czerwony z ziemniakami i warzywami. Makaron z sosem mięsno – warzywnym.
Napar owocowo – malinowy.

Podwieczorek: gruszka

Alergeny: gluten, mleko, masło, śmietana, seler.

Piątek - 10.06.2016


Śniadanie: chleb graham, makrela w sosie pomidorowym, herbata owocowa z cytryną.

Obiad: zupa grochowa z mięsem i warzywami.
Kluski z serem białym. Napar jabłkowo – malinowy.

Podwieczorek: gofry z dżemem wiśniowym

Alergeny: gluten, masło, ser, śmietana, ryba,seler,